Retour à l'aperçu

Evonik Antwerpen

  • Anvers
  • Chimie

Evonik Antwerpen, een chemiebedrijf in de haven van Antwerpen, vervaardigt producten voor een brede waaier aan toepassingen. Zo worden onder meer grondstoffen voor de productie van siliconen geproduceerd, voor de elektro- en communicatie-industrie.

Onze producten worden ook gebruikt als bindmiddel in drukinkten, verven en lakken. Wij produceren eveneens grondstoffen voor autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden. Evonik Antwerpen telt meer dan 1.000 medewerkers. Zij maken dagelijks het verschil. Dankzij onze medewerkers kunnen wij elke dag opnieuw de beste producten leveren aan onze klanten, zonder de veiligheid en het milieu uit het oog te verliezen.

Qu'y a-t-il à découvrir ?

Op 14 mei kan je bij Evonik Antwerpen de magie van onze chemie vanop de eerste rij beleven. We bieden onze bezoekers een brede mix van innovatie, wetenschap, techniek en amusement. Veel aandacht zal gaan naar jonge bezoekers. Die hopen we warm te maken voor een studie in de chemie en de techniek. Bijna afgestudeerden kunnen dan weer uitgebreid kennismaken met ons als toekomstige werkgever.
Op een leuke manier zal je verschillende bedrijfsafdelingen ontdekken en kom je veel te weten over onze innovatieve producten. Want Evonik-producten gebruik je elke dag.
Je mag ook zelf uitzoeken hoe de dingen in elkaar zitten. Kleine en grote bezoekers kunnen zelf shampoo maken, graffiti spuiten, vogelhuisjes maken, virtueel lassen en andere technologische snufjes uittesten, waanzinnige experimenten doen of assisteren bij een echte wetenschapsshow. Wetenschappe-leuke proefjes uitvoeren, de zuurtegraad van dranken bepalen, een robot op pad sturen en kunstjes laten uitvoeren, een zandbak tot leven laten komen, racen met battle bots, plastic flessen verwerken tot nieuwe dingen, hoverkart grand prix, funcircuit, smaakbellenXperience, … Dit is slechts een greep uit het grote aanbod.

Tijsmanstunnel West
2040 Antwerpen
14/05/2023
10h00 - 17h00
Er is parkeerplaats voorzien
Huisdieren zijn niet toegestaan
Deze activiteit is volledig toegankelijk voor invalide personen
Er is geen minimumleeftijd van toepassing