Retour à l'aperçu

ExxonMobil – Antwerp Polymers Plant

  • Anvers
  • Matières plastiquesChimie

ExxonMobil is een van de grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijven en fabrikanten van chemische producten ter wereld. De polymeerfabriek in Zwijndrecht produceert polyethyleen met een lage dichtheid (LDPE). Het is een zeer flexibele productie-eenheid en biedt meer dan honderd verschillende producten. De fabriek levert haar producten aan een groot aantal industrieën, waar zij worden gebruikt voor bijvoorbeeld cacheerlagen op papier, karton, aluminiumfolie, voedselverpakkingen of plastic draagtassen. Ook produceert de polymeerfabriek de grondstof voor een in zonnepanelen gebruikte high-tech folie.

Inscrivez-vous

In onze productiesite werken ongeveer 200 mensen: ingenieurs, process operatoren en techniekers, die zich ervoor inzetten om producten te leveren die het levenscomfort verbeteren. In samenwerking met het Europese technologiecentrum in Brussel werkt de polymeerfabriek constant aan het verbeteren van haar producten. De trend daarbij is dat de verpakkingsfolies steeds sterker, dunner en duurzamer worden.

Qu'y a-t-il à découvrir ?

We ontvangen je met open armen in onze speciaal ingerichte event-locatie. Daar krijg je een eerste indruk van hoe de fabriek werkt en in welke eindproducten je de polymeren terugvindt. Via enkele experimenten tonen onze ingenieurs de magie van wetenschap en technologie én kan je zelf enkele proefjes uitproberen. Tijdens een interactieve bus- en wandeltoer door onze faciliteiten krijg je een unieke blik achter de productieschermen waarbij je het hele proces volgt van gas tot vaste stof. De rondleiding duurt een uur en vertrekt elk half uur.

Natuurlijk verwelkomen we ook graag toekomstige collega’s. Onze medewerkers staan klaar om jullie alles te vertellen over de jobmogelijkheden.

Bezoekers met beperkte mobiliteit kunnen niet deelnemen aan de rondleiding in de productiefaciliteiten. Aangezien het een seveso-site is worden bezoekers geacht om volledig zelfstandig (zonder hulp/hulpmiddelen) het terrein te kunnen verlaten indien dit nodig blijkt.

Inscrivez-vous
Canadastraat 20
2070 Zwijndrecht
13/05/2023
09h00 - 17h00
14/05/2023
09h00 - 17h00
Des places de stationnement sont disponibles sur le site de l'entreprise.
Les animaux domestiques ne sont pas autorisés.
Cette activité est partiellement accessible aux personnes à mobilité réduite.
Âge minimum: 12 ans